Her søker Norges fremste bedrifter sine nye stjerner

Om Traineeprogram

Hva er trainee?

Trainee: fagutdannet person som tas inn ved en bedrift som aspirant for videre spesialopplæring.
Kilde: Store Norske Leksikon

Trainee: fagutdannet person som tas inn ved en bedrift som aspirant for videre spesialopplæring.
Kilde: Store Norske Leksikon.

Betydningen av trainee varierer med land og kulturer. I Norge er trainee vanligvis synonymt med en kvalifisert stilling som er tiltenkt å bli besatt av bedriftens fremtidige ledere.

I traineeperioden blandes praktisk og teoretisk arbeid. En trainee får arbeide med ulike oppgaver i bedriften for å lære seg hvordan virksomheten er bygget opp og for å skape et nettverk i bedriften.

Traineeprogrammer er vanligvis rettet mot nyutdannete studenter fra universiteter og høgskoler samt young professionals som har vært ute i arbeidslivet noen år.

De mest etterspurte utdannelsene er sivilingeniør og siviløkonom, men i løpet av de siste årene har det blitt vanligere med traineeprogrammer for de fleste typer utdannelser, for eksempel jus, IT, sykepleie og Human Resources. Det finnes til og med traineeprogrammer som henvender seg til personer uten akademisk utdannelse.

Naturligvis finnes det unntak, og du kan få mer informasjon om de respektive traineeprogrammene ved å velge Søk Traineeprogram. Ta kontakt med den gjeldende bedriften dersom du har spørsmål.

  

Sertifikat for traineeprogram

Trainee.no og TraineeGuiden.se står bak sertifisering av traineeprogram Les mer om hva som kreves for at et traineeprogram skal bli sertifisert.

  

Tips og råd til bedrifter og organisationer

Trainee.no og TraineeGuiden.se har i samarbeid med Adecco utarbeidet tips og råd om traineeprogram. Disse tipsene og rådene er utarbeidet for bedrifter og organisasjoner. Les mer om tips og råd til kandidater og organisationer

  

Andre jobber

Antallet traineeplasser er begrenset, og dessverre får ikke alle søkerne plass på et program. I samarbeid med CareerBuilder har vi samlet andre aktuelle jobber som kan være interessante for deg.

TRAINEENYHET2019-09-20, Program Trainee i Skatteetaten starter i august 2020 med nyeste søknad 1 januar 2020.

Les mer

TRAINEENYHET2019-06-17, Nordic Trainee Program 2020 starter 14 januar og 5 august med søknad nyeste 13 januar 2020.

Les mer

TRAINEENYHET2018-11-22, Moelvens traineeprogram starter høsten 2019 med søknad 1 mars 2019.

Les mer